مدل آشپزخانه
مدل آشپزخانه جدید + زیباترین و مدرن ترین دیزاین های ترند در سایت سنل . امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گیرد.
اگر یک آشپزخانه زیبا، شیک و در عین حال استاندارد و کاملاً کاربردی میخواهیم، باید در زمان تصمیم گیری در مورد بخشهای مختلف آن، تمامی اصول طراحی آشپزخانه را بطور کامل در نظر داشته باشیم و رعایت کنیم.
رعایت نکردن حتی یکی از اصول مهم طراحی آشپزخانه، باعث خواهد شد تا از نتیجه نهایی بازسازی و یا اجرای دکوراسیون داخلی آشپزخانه مورد نظرمان ناراضی باشیم. از طرف دیگر، کاملاً واضح است که با توجه به قیمت بالای اجناس و مصالح ساختمانی، برای بازسازی و یا اجرای دکوراسیون کامل یک آشپزخانه شیک و استاندارد، لازم است تا هزینه بسیار زیادی پرداخت کنیم.
بدلیل این هزینه زیاد و گرانقیمت بودن بازسازی و اجرای دکور آشپزخانه، مهم است تا پیش از تصمیم گیری نهایی در مورد بخشهای مختلف آشپزخانه مورد نظرمان، یک طراحی اصولی و کاملاً استاندارد برای آن انجام دهیم.
این اصول، شامل استانداردهای طراحی پلان و نقشه آشپزخانه، تعیین موقعیت مثلث کار آشپزخانه، اصول طراحی و اجرای تأسیسات آشپزخانه، اصول انتخاب مصالح و طراحی سه بعدی آشپزخانه و … میباشد.
یکی از مهمترین اصول طراحی آشپزخانه، رعایت ابعاد استاندراد نقشه و پلان آشپزخانه است. منظور از ابعاد استاندارد آشپزخانه، حداقل ارتفاع سقف آشپزخانه، مساحت، طول و عرض آشپزخانه و حداقل طول، عرض و مساحت فضای آزاد آشپزخانه است.
همچنین ابعاد استاندارد نقشه آشپزخانه، به نوع کاربری آشپزخانه نیز بستگی دارد. یعنی اینکه آیا از آشپزخانه بعنوان غذاخوری نیز استفاده می شود یا صرفاً در آن پخت و پز انجام می شود.
متأسفانه بسیاری از مواقع در زمان طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه برای ساخت ساختمان جدید و یا در زمان تغییر نقشه و بازسازی خانه، به این حداقل ابعاد و استانداردها توجه نمی شود که باعث غیر اصولی شدن نقشه آشپزخانه و نهایتاً نارضایتی مالک خانه از فضای آشپزخانه منزل خود می شود.
برای آشپزخانه های مسکونی که فقط بعنوان فضای پخت و پز استفاده می شوند، حداقل مساحت استاندارد آشپزخانه، باید ۵٫۵ متر مربع باشد. در این آشپزخانه ها، حداقل مساحت فضای آزاد آشپزخانه، یعنی بخشی که کابینت، کمد یا سایر لوازم آشپزخانه آنرا اشغال نکرده باشد، باید حداقل ۲٫۷۵ متر مربع باشد.
اگر از فضای آشپزخانه علاوه بر پخت و پز، برای صرف غذا نیز استفاده شود، براساس اصول طراحی آشپزخانه، باید حداقل مساحت استاندارد آشپزخانه، ۷٫۵ متر مربع در نظر گرفته شود.فضای آشپزخانه مسکونی باید حداقل ۱٫۸ متر، عرض داشته باشد.
در مورد آشپزخانه هایی که بصورت دیواری تعبیه می شوند، باید فضایی به عرض حداقل ۹۰ سانتیمتر بعنوان فضای کار مقابل کابینتها و کمدهای آشپزخانه در نظر گرفته شده باشد.براساس اصول طراحی آشپزخانه، حداقل ارتفاع سقف آشپزخانه مسکونی میبایست ۲٫۴ متر باشد.
باید توجه داشته باشیم که در طراحی داخلی منزل، برخی از فضاهای اصلی الزاماً باید نورگیری طبیعی از حداقل یک پنجره اختصاصی داشته باشند. آشپزخانه نیز یکی از فضاهایی است که باید حتماً از حداقل یک پنجره اختصاصی برای آن فضا، نور طبیعی از سمت حیاط ساختمان یا خیابان مجاور ساختمان و یا نورگیر ساختمان داشته باشد.
این موضوعی است که متأسفانه در بسیاری از پروژه های دکوراسیون داخلی یا بازسازی خانه به آن توجه نمی شود. ابعاد استاندارد پنجره آشپزخانه برای نورگیری طبیعی، باید حداقل یک هشتم مساحت آشپزخانه باشد. یعنی باید نسبت مساحت پنجره آشپزخانه به مساحت کف آشپزخانه، حداقل ۱ به ۸ باشد.
مثلث کار در آشپزخانه، یکی از اصول طراحی آشپزخانه است که کمک میکند یک فضای آشپزی کاملاً کاربردی و استاندارد داشته باشیم. مثلث کار در آشپزخانه، در واقع یک مثلث فرضی است که سه گوشه (رأس مثلث) آن، سه بخش اصلی آشپزخانه یعنی یخچال، ظرفشویی و اجاق گاز در نظر گرفته می شود.
برای اینکه بدانیم چرا در نظر گرفتن مثلث کار آشپزخانه، تا این حد در کاربری آشپزخانه اهمیت دارد، باید به رفتار خودمان در زمان کار در آشپزخانه توجه کنیم. واضح است که برای کار در آشپزخانه باید دائماً بین این سه بخش و سه وسیله، حرکت کنیم. یعنی دائماً بین ظرفشویی، اجاق گاز و یخچال در حال حرکت هستیم.
بنابراین فاصله بین این سه وسیله با یکدیگر که مثلث کار در آشپزخانه را شکل می دهد، بسیار اهمیت دارد. البته باید توجه داشته باشیم که گاهی اوقات فضای زیادی برای طراحی یک آشپزخانه بزرگ در اختیار نیست و ممکن است نیاز باشد آشپزخانه بصورت خطی طراحی شود.
در این شرایط تمامی لوازم و کابینتهای آشپزخانه همگی بر روی یک دیوار در نظر گرفته می شوند که در این شرایط امکان در نظر گرفتن مثلث کار آشپزخانه وجود ندارد. اما باز هم در این شرایط باید حداقل و حداکثر فاصله بین لوازم اصلی آشپزخانه تا حد ممکن در زمان طراحی رعایت شود.
یکی دیگر از اصول طراحی آشپزخانه، عدم وجود مانع در مسیر حرکت بین لوازم اصلی آشپزخانه است. بدلیل اینکه در زمان کار در آشپزخانه، در این سه مسیر، یعنی سه ضلغ مثلث کار آشپزخانه، دائماً در حرکت هستیم، باید به گونه ای طراحی و چیدمان آشپزخانه انجام شود که مانعی در فاصله بین این لوازم یا همان اضلاع مثلث کار آشپزخانه، وجود نداشته باشد.
نکته مهم دیگر در اصول طراحی آشپزخانه، رعایت حداکثر فاصله بین لوازم اصلی آشپزخانه است. دلیل اهمیت این موضوع این است که طول اضلاع مثلث کار آشپزخانه، مشخص کننده فاصله این سه وسیله اصلی یعنی اجاق گاز، یخچال و ظرفشویی از یکدیگر است.